Lisensfrie Våpen Til Salgs

Koalisjonen beskyldes for grove krigsforbrytelser i landet. Bombefly fra Saudi-Arabia har truffet skoler, sykehus, markedsplasser, hjem og begravelser. FN hevder at så mange som 5000 sivile kan være drept av i disse flyangrepene. Til sammen i krigen er minst 10. 000 mennesker drept. «Bevæpnet med IRIS-T hver gang» Østerrikeren Tom Cooper er en internasjonal luftkrig-analytiker og forfatter av flere titalls bøker om temaet. Han publiserer snart en ny bok om angrepskrigen som nå pågår fra luften over Jemen. Til VG sier han: Saudi-Arabia bestilte 1400 IRIS-T i 2009 og mottok 200 flere i 2012. (Diehl opplyser på sine sider at Saudi-Arabia fortsatt er aktiv kunde) Krigsflyet Eurofighter Typhoon, som bruker missilet, er avgjørende for Saudi-Arabia i Jemen-krigen. Flytypen er ett av to landet bruker mest aktivt. Typhoon har vært aktive i Jemen-krigen fra begynnelsen, og hver gang de er på vingene, er de bevæpnet med IRIS-T-missiler. Cooper sier han sitter på omfattende dokumentasjon av IRIS-T i bruk over Jemen, og VG har fått tilgang på deler av denne dokumentasjonen, blant annet bildebevis.

Nordlandsbunad til salgs

Antikk kr 7 000, 00 Antikk arab sverd, stort Antikk kr 8 000, 00 Antikk kniv fra Indonesia Antikk kr 6 000, 00 Antikk arab kniv Antikk kr 2 400, 00 kr 3 500, 00 Maya dolk Antikk kr 4 000, 00 Antikk africa dolk fra afar folk i ethiopia Utsolgt Antikk kr 4 000, 00 Antikk sikh korpan utsolgt Antikk kr 4 500, 00 Antikk håndkanon fra china Antikk kr 1 800, 00 Antikk china dolk Antikk Jeg vil abonnere på nyhetsbrevet. Følg oss gjerne på facebook for oppdateringer, nyheter og bilder fra butikken. Brukes kun som informasjonsside, alle henvendelser kan sendes til eller på telefon 22 11 00 11!

Dette til tross: Fordi salgene gjøres av et tredjeland, kan Norges regjering fortsette å si det de har sagt hele det siste året: «Vi har ikke informasjon om at forsvarsmateriell fra Norge er brukt i Jemen. » TRUFFET: Et barn får behandling for brannskader etter en Saudi-ledet bombeangrep i Sanaa i 2015. Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP Publisert: 20. 01. 18 kl. 09:00 Oppdatert: 20. 12:14 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

Retten til å eie og bære våpen er et omdiskutert tema. I Norge er det ikke lov til å kjøpe våpen uten tillatelse fra politiet og det er strenge krav til eierskap og bruk. I en liberalistisk stat er det derimot fritt fram for personer med rent rulleblad å kjøpe og eie sivile våpen. Dette er våpen som er beregnet på jakt, sport og selvforsvar. Staten skal ikke blande seg inn så lenge våpeneieren ikke bryter noen lov. Hvorfor bør det være tillatt? Et menneske har retten til liv. Dette innebærer nødvendigvis også retten til selvforsvar, og derfor retten til å bære våpen for å være i stand til å forsvare seg mot kriminelle. Staten skal ideelt sett beskytte innbyggerne, men den er ikke allvitende og til stede overalt hele tiden. Innbyggerne må derfor få anledningen til å beskytte seg i ekstreme nødstilfeller der staten ikke har umiddelbar mulighet til å gripe inn, som for eksempel ved et drapsforsøk, overfall eller lignende. Er våpen ondskapsfullt? Mange mener at våpen fører med seg lidelse og ondskap.

Antall varer: 0 stk Sum: kr 0, 00 Vår butikk holder til i Storgata 37 midt i Oslo sentrum. Vi har åpent man-fredag 10-18, lørdag 10-16. Du kan nå oss på tlf. 22 11 00 11, eller.

En gjenganger Vi tar med en gjenganger til sist. Vi har rett og slett aldri forstått at noen kjøper dette: Brukte madrasser. Jada, vi ligger på velbrukte madrasser hver gang vi overnatter på hotell og hytter, men det betyr ikke at vi vil betale dyrt for å få dette inn på eget soverom? Her en av flere til salgs nå, kontinentalseng fra 2004, til 3. 250 kroner. Deilig med brukte senger? Disse kryr det av i senga di... Mer moro fra Her er mer for deg som fylles av godt humør av annonsene på nettbruktmarkedet. Grovis på Kjendisluksus selges Hvorfor sladdes bildene? Gjerrig? Da kan du ikke være kresen... Lyst til å diskutere?

VG har også intervjuet Thomas Newdick, redaktør av et av verdens ledende magasiner om luftforsvar: « AirForces Monthly ». Han har skrevet om luftkrig for en rekke internasjonale aviser. Han bekrefter også Saudi-Arabias bruk av IRIS-T, og sier at Twitter-bildet fra desember viser missilet i bruk. TRENING: I en propaganda-video publisert i 2016, filmet fra flybasen King Fahad i Taif i Saudi-Arabia, er IRIS-T-missilet tydelig i flere klipp. Foto: Skjermdump Oppgradering endrer bruksområde Missilet er i utgangspunktet et luft-til-luft-missil, men i 2016 ble det i Norge utviklet teknologi som gjorde IRIS-T-missilet enda kraftigere, og potensielt farligere: Ny teknologi har gjort at missilet nå også kan treffe mål på bakken: I en artikkel i Teknisk ukeblad fra 2016, sier sjefen for kampflyseksjonen i det norske luftforsvaret, at missilet under tester «viste stor grad av treffsikkerhet og fikk det de kaller en direkte treff. » Han sier videre at oppgraderingen gir «Luftforsvaret en kapasitet som på en god måte komplementerer dem de allerede har mot mål på bakken eller på sjøen».

Dette defineres da ikke som norsk teknologi, sier Sissel Solum, konserndirektør for samsvar og etterlevelse, i Nammo, til VG. – Det blir en helt umulig situasjon å forholde seg til hvis all underleverandører skal ha myndighet til å bestemme hvor sluttproduktet kan selges, sier hun videre og legger til: – Vi gjør kontinuerlig egne risikovurderinger i forhold til de markeder vi kan selge til i tillegg til å nøye følge våre nasjonale myndigheters lover og regler for eksportkontroll. Flere varer tilknyttet Norge i Jemen VG har det siste året skrevet flere omfattende artikler om norsk våpeneksport til landene som deltar i Jemen-krigen. Fokuset har særlig vært på De forente arabiske emirater, som Norge har solgt A-materiell til mens de har angrepet Jemen. I desember skrev VG om hvordan Norge ser ut til å tjene på krigen: Etter at Jemen-krigen startet, ble militæreksporten fra Norge til de krigende landene femdoblet: I 2016 solgte Norge krigsmateriell til landene som deltar i krigen for 319 millioner kroner.

Tross dette vet VG ikke om Saudi-Arabia har oppgradert bruken av missilet. Vi har ikke informasjon om at IRIS-T-missilet er fyrt av i Jemen-konflikten, og vi kan ikke dokumentere at det har truffet militære mål eller mennesker. Norges eksportlovverk hindrer norske statseide våpenselskaper som Kongsberg-gruppen og Nammo å selge våpen og ammunisjon (såkalt A-materiell) til Saudi-Arabia. LETER ETTER OVERLEVENDE: Jemenitter leter etter overlevende etter at et Saudi-ledet bombeangrep traff gamlebyen i Sanaa, i juni 2015 Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP Dette forbudet har ikke Tyskland hatt og i 2016 alene solgte Tyskland våpen til Saudi-Arabia for 530 millioner euro. Salget kan imidlertid nå stoppe opp. Fredag kveld, etter at arbeidet med denne artikkelen var ferdiggjort, ble det klart at våpensalget fra Tyskland til land som deltar i Jemen-krigen stanses umiddelbart. Avgjørelsen kom som følge av tyske regjeringsforhandlinger. Slik svarer Nammo – Vi lager rakettmotoren etter missilprodusentens spesifikasjoner, og de eier både designet og rettighetene til det samlede missilet.

 1. Bolig til salgs
 2. Lisensfrie våpen til salgs june
 3. Antikke våpen - Mai 2020
 4. Lisensfrie våpen til sales order
 5. Norsk eksamen 2017 vg3 1
 6. Tysk til norsk
 7. Lisensfrie våpen til salgs 30
 8. Norge slutter å selge våpen til Emiratene - Norge - Klar Tale
 9. Lisensfrie våpen til sales tax
 10. Hund til salgs
 11. Nordlandsbunad til salgs
 12. Homofili – Store medisinske leksikon

Ulik tolkning Men hva betyr egentlig det? Regjeringen mener Norge praktiserer et strengt regelverk for eksportkontroll, og Utenriksdepartementet viser alltid til at de «ikke er kjent med at norsk forsvarsmateriell er benyttet i Jemen», og at regjeringen fører et såkalt «føre var»-prinspipp. - Rødt ønsker nå å utrede forståelsen av hva begrepene «krig» og «borgerkrig» i regjeringens 1959-vedtak faktisk betyr. Det har aldri Stortinget gjort. Slik regjeringen tolker disse begrepene i dag, er det lov å selge våpen til ganske mange land som vi ikke ønsker, sier Mads Harlem, folkerettsjurist og ekspert på krigens folkerett. Han ønsker en utredning velkommen. - UD har tolket veldig med fri hånd. Så lenge man har samtykke fra landets lovlige regjering å gå til krig, så er det mulig å selge ammunisjon og våpen til dette landet, men det betyr jo at Norge i prinsippet kan åpne for salg til Assad-regimet i Syria, sier Harlem. Han viser til at regjeringen har høstet kritikk for salg av våpen og militært utstyr til partene som kriger i Jemen.